Contacteaza-ne: contact@untura-bursuc.ro
Contacteaza-ne +40 733 024 521
Afla ultimele noutati

Omega-3 si Omega-6 - ce sunt si la ce ajuta

Ce este Omega-3?

Omega-3 reprezinta o clasa de acizi grasi polinesaturati, esentiali pentru functionarea normala a organismului uman. Acesti acizi grasi sunt numiti "omega-3" datorita prezentei unei legaturi duble in catena lor de carbon la pozitia a treia, numarand de la capatul metilic al catenei.

Principale tipuri de acizi grasi omega-3:

  1. Acidul alfa-linolenic (ALA): Este un acid gras omega-3 pe care organismul nu il poate produce singur si trebuie obtinut din alimentatie. Sursele alimentare bogate in ALA includ seminte de in, seminte de chia, nuci si uleiuri vegetale.

  2. Acidul eicosapentaenoic (EPA): Este un acid gras omega-3 care poate fi sintetizat in organism din ALA, dar intr-o masura limitata. Sursele alimentare de EPA includ peste gras (somon, macrou, sardine) si uleiurile de peste.

  3. Acidul docosahexaenoic (DHA): Este un alt acid gras omega-3 care poate fi sintetizat in organism din ALA sau poate fi obtinut direct din alimentatie. DHA este abundent in untura de bursuc, somon, sardine.

Ce este Omega-6?

Omega-6 reprezinta o clasa de acizi grasi polinesaturati, esentiali pentru organismul uman. Acesti acizi grasi sunt numiti "omega-6" deoarece au o legatura dubla in catena lor de carbon la pozitia a sasea, numarand de la capatul metilic al catenei.

Unul dintre cei mai comuni acizi grasi omega-6 este acidul linoleic (LA), care este considerat esential si nu poate fi produs in mod natural de catre organism, trebuind sa fie obtinut prin alimentatie.

Care sunt sursele de Omega-3 si Omega-6?

Sursele vegetale de Omega-3 (acid alfa-linolenic, ALA) precum uleiul de in, semintele de chia si nucile contin acizi grasi esentiali, dar organismul uman trebuie sa converteasca ALA in forme active de Omega-3 (acid eicosapentaenoic, EPA si acid docosahexaenoic, DHA) pentru a beneficia pe deplin de acestea.

Procesul de conversie a ALA in EPA si DHA este limitat si ineficient in organismul uman. Se estimeaza ca aproximativ 5-10% din ALA poate fi convertit in EPA si chiar mai putin in DHA. Acest lucru inseamna ca cantitatile de EPA si DHA obtinute din surse vegetale pot fi mai mici in comparatie cu sursele animale directe, cum ar fi untura de bursuc, peste gras si uleiul de peste.

Pe de alta parte, sursele animale de Omega-3 (cum ar fi uleiul de peste) contin deja EPA si DHA, care sunt direct disponibile pentru utilizarea de catre organism. Astfel, aceste surse animale sunt considerate mai eficiente pentru a oferi acizi grasi Omega-3 in forma lor activa si benefica pentru sanatate.

Cu toate acestea, este important sa mentionam ca, indiferent de sursa de Omega-3, fie ca este animala sau vegetala, acesti acizi grasi esentiali aduc beneficii pentru sanatate si pot fi parte a unei diete echilibrate.

Omega-3 si Omega-6 in untura de bursuc

Potentialul antiinflamator al unturii de bursuc este atribuit continutului sau de acizi grasi polinesaturati Omega-3 si Omega-6, precum si de compusi naturali precum prostaglandinele si leucotrienele. Acesti compusi au fost asociati cu reducerea inflamatiei in unele studii stiintifice. De asemenea, untura de bursuc contine vitamina D, care poate juca un rol in reglarea inflamatiei.

 

About us

Compania SC GEZUNDHEIT SRL este infiintata in Romania in 2012, care si-a inceput activitatea in 2014 cu comercializarea produselor rusesti pe baza de untura de bursuc si plante medicinale. Este unica importatoare si detinatoare a mărcii comerciale „SUSTAMED” avand notificare la Serviciul National pentru Plante Medicinale, Aromatice si Produse ale Stupului.

Open Hours

Lu-VI: 10 AM – 6 PM
Sambata: 10 AM – 3 PM
Duminica: Inchis

Contacts

Bucuresti
Email: contact@untura-bursuc.ro
Telefon: +40 733 024 521

untura-de-bursuc.ro © 2004 - 2024 Toate drepturile rezervate