Contacteaza-ne: contact@untura-bursuc.ro
Contacteaza-ne +40 733 024 521
Afla ultimele noutati

Fructul Rosu in tratamentul impotriva COVID-19 (STUDIU)

Compusii flavonoidici ai Fructului Rosu - Buah Merah (Pandanus conoideus Lamk) ca inhibitor puternic al proteazei principale SARS-CoV-2: abordare in silico.

Context: COVID19 este o pandemie globala care ameninta toate natiunile.Am examinat puterea ingredientelor naturale impotriva proteazei principale a virusului SARS-CoV-2 (PDB ID 6YNQ). Buah merah este un fruct specific din Papua, Indonesia, care este cunoscut pentru continutul ridicat de carotenoizi si flavonoizi. Continutul acestuia a fost dovedit a fi eficient ca antiparazitar si anti-HIV. S-a efectuat o abordare in silico a 16 metaboliti ai buah merah (Pandanus conoideus Lamk) folosind AutoDock Vina. In plus, s-a efectuat studiul dinamicelor interactiunilor ligand-proteina folosind serverul CABS Flex 2.0 pentru a determina stabilitatea complexelor ligand-receptor de testare. De asemenea, s-a efectuat o predictie ADMET pentru a studia profilul farmacocinetic al candidatilor antivirali potentiali.

Rezultat: Rezultatele de ancorare au aratat ca 3 din cei 16 metaboliti ai buah merah au fost inhibitori puternici impotriva proteazei principale a virusului SARS-CoV-2. Compusii flavonoidici sunt quercetin 3'-glucozid, quercetin 3-O-glucoza si taxifolin 3-O-alfa-arabinopiranoz, cu o afinitate de legare de -9,7, -9,3, respectiv -8,8, cu un complex ligand-proteina stabil. Studiul ADMET arata ca cei trei compusi se dizolva usor, sunt absorbiti usor oral si topic, au o fractiune nelegata ridicata, toxicitate scazuta si nu sunt iritanti.

Concluzie: Concluzionam ca quercetin 3'-glucozid, quercetin 3-O-glucoza si taxifolin 3-O-alfa-arabinopiranoza pot fi utilizati si imbunatatiti ca agenti anti-SARS-CoV-2 potentiali in studii ulterioare.

Rezultatele studiului au fost publicate in National Library of Medicine(National Center for Biotechnology Information) - PubMed.

About us

Compania SC GEZUNDHEIT SRL este infiintata in Romania in 2012, care si-a inceput activitatea in 2014 cu comercializarea produselor rusesti pe baza de untura de bursuc si plante medicinale. Este unica importatoare si detinatoare a mărcii comerciale „SUSTAMED” avand notificare la Serviciul National pentru Plante Medicinale, Aromatice si Produse ale Stupului.

Open Hours

Lu-VI: 10 AM – 6 PM
Sambata: 10 AM – 3 PM
Duminica: Inchis

Contacts

Bucuresti
Email: contact@untura-bursuc.ro
Telefon: +40 733 024 521

untura-de-bursuc.ro © 2004 - 2024 Toate drepturile rezervate